0
Priljubljeni izdelki:
0

Nimate nobenih priljubljenih izdelkov.

Prijava
Registracija
Levy banner
Pravý banner

Pokličite nas, tukaj smo za vas

01 600 93 29 (Pon - Pet, 8:00 - 16:30)
Meni
0 0,00
Še 70 , da si prislužite brezplačno dostavo
Kategorija

Kakšno razsvetljavo izbrati za garažo?

Odgovoril je:
Klara

Odgovor:

Za osvetlitev garaže priporočamo stenska svetila. Prav tako ne pozabite na prostor pred garažo in poiščite tudi zunanjo svetilko, po možnosti s senzorjem gibanja.

Jasno je, da ko kupujete razsvetljavo, boste najprej izbirali svetilo za kuhinjo, kopalnico ali dnevno sobo, vendar to zagotovo ne pomeni, da bi morali pozabiti na osvetlitev garaže. Konec koncev, kdo bi se želel zaleteti z avtom? Ko pa parkirate, morate seveda videti, se pravi imeti dovolj svetlobe. 
 

Najbolj primerna so fluorescenčna svetila

Danes je večina garažnih vrat postavljena pod stropom, tako da so za osvetlitev garaže najbolj primerna stenska svetila. Priporočamo jih tudi za garaže, katerih vrata sploh ne drsijo v garažo. Namreč, ko avto pride v garažo, bo v primeru namestitve stropne svetilke osvetljena predvsem streha avtomobila, medtem ko bodo prostori okrog avtomobila temni, pa tudi prtljažnik. Torej, kar se tiče osvetlitve garaže, imajo stenska svetila zagotovo veliko prednosti. Seveda vas bo pri izbiri zanimal tudi njihov videz, vendar pomislite predvsem na funkcionalnost, saj garaža ni dnevna soba ali spalnica, da bi morali slediti nekim modnim trendom.
 
Prva stvar, ki je pomembna pri svetilih zaradi narave prostora, je višja stopnja zaščite IP (več o pomenu kratice IP lahko preberete tukaj). Priporočamo stopnjo zaščite IP najmanj 44, kar pomeni, da je svetilo zaščiteno pred vdorom trdnih tujih delcev s premerom 1 mm in več (če potrebujete tudi zaščito pred prahom, mora biti prva številka 5 ali 6) in je zaščiteno tudi pred brizganjem vode iz vseh smeri. Ker v garaži pogosto tudi delamo in nosimo težke stvari, je priporočljivo, da ima luč zaščitni sloj. 


Po naših izkušnjah so za osvetlitev garaže najbolj primerna fluorescenčna svetila. Zagotavljajo namreč veliko razpršene svetlobe po celotnem prostoru, obenem pa imajo nizko porabo energije. Priporočamo, da kupite fluorescenčne sijalke z elektronsko predstikalno napravo, zaradi česar svetilka takoj zasveti in se boste izognili neprijetnemu utripanju na začetku. Prav tako pa vam ne bo treba čakati, da svetilka v celoti zasveti in boste lahko takoj vstopili v garažo.
Tudi če imate samo majhno garažo, vam ne priporočamo, da kupite samo eno luč. To še posebej velja za večjo garažo, v kateri imate tudi delavnico. Ko pa je govora o osvetlitvi delavnice, ne pozabite kupiti svetilke za delovno mizo. Spet lahko uporabite fluorescenčno svetilo, ki ga postavite tako, da si ne boste delali sence med delom. Če opravljate dejavnost, osredotočeno na detajle, je dobro, da si delovni prostor dodatno osvetlite z namizno svetilko
 

Praktične luči s senzorjem

„Predal“ z garažno razsvetljavo ne vključuje samo notranjih svetil, temveč tudi zunanja svetila, ki bodo osvetlila prostor pred garažo. V naši e-trgovini vam ponujamo široko paleto zunanjih svetil, tako stropnih kot tudi stenskih. Odvisno je od vašega okusa in od tega, kako velik prostor želite osvetliti, pri čemer je važno tudi to, ali imate vgrajene svetilke, ki osvetljujejo dovozno pot
 
Dobra izbira za osvetlitev območja pred garažo so zagotovo luči s senzorjem. Imajo vgrajen senzor gibanja in takoj, ko se nekaj premakne v njihovem območju zaznavanja, se samodejno vklopijo. Ker pa so res praktična svetila, se čez nekaj časa spet sama ugasnejo. Svetilka torej sveti samo takrat, ko jo res potrebujete in predvsem boste prihranili pri energiji. Luči s senzorjem je mogoče uporabiti tudi kot notranjo razsvetljavo za garažo. Tako vam ne bo treba skrbeti, ali ste morda pozabili ugasniti luč. 

Autor článku:

Klara
Klara Specialist za podporo strankam

Klara ni le specialistka za podporo strankam, temveč tudi navdušenka nad moderno LED razsvetljavo. V svojih člankih vam bo na primer svetovala, kako prihraniti pri električni energiji ali pa bo odkrila veliko namigov za popolno osvetlitev vašega doma in vrta.

Druga vprašanja iz kategorije

Kako izbrati pravo barvo svetlobnega vira? Viri svetlobe
Kakšen LED reflektor izbrati? Zunanjost
Kakšne luči izbrati za dovozno pot? Zunanjost

Smo avtorizirani prodajalec preverjenih znamk

Posebne ponudbe in novice neposredno na vaš e-mail naslov

Sledite novicam preko svojega e-maila

Odhlásit odběr

Copyright © 1990 – 2020 Donoci d.o.o. Vse pravice pridržane. Informacije o obdelavi osebnih podatkov. i