Levý banner
Pravý banner
Meni
0 0,00
Manjka vam še 70 do brezplačne dostave
Kategorija

Politika zasebnosti

O nakupu

Karin

Za uporabo te spletne strani velja politika zasebnosti družbe Donoci s.r.o., s sedežem v Pražská 2532/4, 678 01 Blansko, Češka, matična številka: 47539569, ki spada pod Okrožno sodišče v Brnu, pod št. C 92055 (v nadaljnjem besedilu "Ponudnik"). Politika zasebnosti je zagotavljana v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46 / ES (splošna uredba o varstvu osebnih podatkov - GDPR). 
 
Zbiranje osebnih podatkov
 
  • Aktivno posredovani osebni podatki
         Na tej spletni strani zbiramo vaše podatke, ki jih nam prostovoljno posredujete. Osebne podatke zbiramo na primer pri vašem naročilu, registraciji ali zahtevanju informacij o izdelkih ali storitvah, pri vpisu v tržno komuniciranje, izpolnjevanju vprašalnikov, pošiljanju povratnih informacij o izdelkih ali storitvah. Ti osebni podatki lahko vključujejo vaše ime, priimek, ime podjetja, e-naslov, telefonsko št., naslov in druge informacije ...
         Takšne podatke nam lahko posredujete le na prostovoljni osnovi. 
 
  • Pasivno posredovani osebni podatki
         Poleg tega samodejno zbiramo informacije pri uporabi naših spletnih strani. Te informacije morda ne bodo razkrile vaše identitete neposredno, lahko pa vsebujejo informacije o določeni napravi, ki jo uporabljate (na primer vrsto spletnega brskalnika, IP naslov ...). Te informacije dobimo prek t.i. piškotkov (za več informacij o tej problematiki glejte spodaj).
 
Dostop do osebnih podatkov
Imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov in pravico, da jih odstranite ali popravite. V skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta vas mora ponudnik o tem obvestiti. V tem dokumentu boste obveščeni o obsegu obdelave osebnih podatkov, virih osebnih podatkov, načinu obdelavi in drugih pomembnih dejstvih. Nekatere vaše osebne podatke je treba ohraniti po zakonu. Pravica do preklica za te podatke ne velja.
 
Varnost osebnih podatkov
Vsi podatki, ki jih shrani Ponudnik, so na spletnem mestu zaščiteni z zavarovanim protokolom (HTTPS), ki ščiti povezavo med spletnimi brskalnikmi obiskovalca spletnega mesta in strežnikom pred prisluškovanjem, podatkovno goljufijo in omogoča preverjanje pristnosti uporabnika, s čimer zmanjšuje tveganje nepooblaščenega dostopa. Prav tako so vsi podatki zaščiteni s strani Ponudnika, dostop do njih je dovoljen le osebam, s katerimi morajo nujno delati, da izpolnijo svoje zakonske ali pogodbene obveznosti in je zaščiten z gesli in drugimi tehničnimi varnostnimi napravami.

 
Namen uporabe
Ponudnik uporablja osebne podatke, da olajša obdelavo naročil, dobavo blaga, izboljšanje spletne strani, trženje in promocijo; z analizo uporabniških podatkov naše podjetje ocenjuje tudi uporabo spletnih strani.
 
Google Analytics
To spletno mesto uporablja storitev Google Analytics, katerega ponudnik je družba Google, Inc. (»Google«). To je storitev, ki beleži vedenje obiskovalcev spletnih strani in omogoča ocenjevanje tega vedenja. S tem se izboljša spletna stran in prijaznost do uporabnika.
 
Zbrani podatki o uporabnikih spletnih strani so anonimni. Storitev ne zbira osebnih in občutljivih podatkov. Google lahko te uporabniške podatke posreduje tretjim osebam, če to zahteva zakon, ali če te tretje osebe obdelajo te podatke za Google.
Poleg tega je storitev Google Analytics izboljšana z naslednjimi oglaševalskimi funkcijami, ki jih ponuja družba Google.
  • Ponovno trženje.
  • Poročanje o GDN (Googlovo prikazno omrežje).
  • Poročila o demografiji in zanimanju Google Analytics.
Več informacij o uporabi in zbiranju podatkov najdete v Googlovih pogojih storitve.
Če ne želite biti vključeni v statistiko storitve Google Analytics, lahko izkoristite možnost blokiranja prek izklopa storitve Google Analytics (Opt-out).
 
Piškotki
Spletne strani Ponudnika zbirajo informacije o vedenju uporabnikov s pomočjo piškotkov. Piškotki so majhne besedilne datoteke z informacijami, ki jih splete strani shranjujejo v vašem računalniku ali mobilnih napravah, če brskate po tej strani. V teh datotekah so shranjene informacije o vaših korakih in nastavitvah. Naša spletna stran uporablja piškotke, da uporabnikom omogoči boljšo uporabniško izkušnjo z namenom izboljšanja funkcionalnosti in učinkovitosti strani ter za tržne in promocijske namene.
Na tem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke:
  • Piškotki prve strani – so potrebni za zagotovitev poteka spletne strani (kratkoročno). Uporabljamo tudi dolgoročne piškotke za zbiranje združenih anonimnih podatkov o obiskovalcih spletnega mesta (Google Analytics).
  • Piškotki tretjih oseb – piškotki oglasnih omrežij, družabnih omrežij, vdelanih videoposnetkov...
Nastavitve piškotkov
Nastavitve piškotkov lahko spremenite v vašem spletnem brskalniku. Pri tam vas moramo opozoriti, da v kolikor so piškotki v brskalniku onemogočeni, ne boste več mogli uporabljati vseh interaktivnih elementov naših spletnih strani. Večina novejših spletnih brskalnikov (kot so Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari ...) omogoča pregledovanje shranjenih piškotkov prek nastavitev brskalnika. Z nastavitvami vašega brskalnika posamezne piškotke lahko ročno izbrišete, blokirate ali popolnoma onemogočite njihovo uporabo, jih blokirate ali dovolite le za posamezna spletna mesta. Za podrobnejše informacije uporabite pomoč vašega brskalnika. Če vaš brskalnik omogoča uporabo piškotkov, bomo domnevali, da se strinjate z uporabo standardnih piškotkov na našem strežniku.
 
Uporaba podobnih tehnologij
Ker piškotki niso edini način za sledenje ali prepoznavanje uporabnikov spletnih strani, se po potrebi uporabljajo tudi druge podobne tehnologije (programska oprema za sledenje), ki sledijo našim uporabnikom. To nam na primer omogoča, da spremljamo vzorce vedenja uporabnikov na naši spletni strani in jih uporabljamo za tržne namene, nudimo ali uporabljamo piškotke ali izboljšujemo učinkovitost spletnih funkcij. 
 
Ponovno trženje
Za namene ponovnega trženja Ponudnik zbira piškotke, shranjene v brskalniku obiskovalca. Ponovno trženje je prikaz oglasov na podlagi predhodnih obiskov obiskovalcev na strani Ponudnika. Ob prihodu na spletno mesto se obiskovalec označi in anonimno doda na seznam ciljnega občinstva. Ta oznaka je na voljo prek piškotkov. Podatke iz ponovnega trženja uporabljamo samo za segmentiranje naših obiskovalcev, da bi prejeli ustreznejši oglas. Segmenti se oblikujejo na podlagi več splošnih vzorcev vedenja obiskovalcev. Komercialna sporočila so prikazana v Googlovih iskalnikih itd. Ponovno trženje poteka prek platform za ponovno trženje, kot je npr. Google Ads in drugo.
 
Povezave do spletnih mest tretjih oseb
Med brskanjem po spletnem mestu lahko naletite na hiperpovezave, ki povezujejo spletne strani tretjih oseb. Ponudnik ni odgovoren za zbiranje ali uporabo osebnih podatkov na teh spletnih straneh ali aplikacijah in priporoča, da se pred pregledovanjem te spletne strani ali uporabo teh aplikacij in storitev temeljito seznanite z zadevnimi pogoji in izjavami o varstvu osebnih podatkov.
Ponudnik za uporabo in pridobivanje informacij uporablja tudi družabna omrežja, kot je npr. Facebook. Te vtičnike drugih platform lahko prepoznate po logotipu in stilizaciji besedila platforme. Če za izbiro ene od naših spletnih mest uporabite enega od teh vtičnikov, lahko ustvarite neposredno povezavo med brskalnikom, ki ga uporabljate, in spletnim mestom zadevnega družabnega omrežja. Ker ta prenos vedno poteka med omrežjem in brskalnikom, Ponudnik nima dostopa do poslanih podatkov in nima nobenih informacij o tem. Če ste bili hkrati prijavljeni v eno od platform ali se kasneje prijavili v dano družabno omrežje, bodo vtičniki lahko samodejno povezali informacije z vašim računom. Enak postopek velja tudi za uporabo vtičnikov (kot so gumbi »Všeč mi je«) ali za dodajanje komentarjev.

Zagotavljanje podatkov tretjim osebam
Upravljavec brez vašega soglasja ne bo delil ali posredoval nobenih identifikacijskih podatkov o vas tretjim osebam. Vaše osebne podatke lahko delimo le s pooblaščenimi poslovnimi partnerji za namene distribucije ponudbe izdelkov in storitev, dostave naročenega blaga in druge komunikacije z vami, v primerih, ki jih zahteva zakon, na primer v zvezi z vladnimi poizvedbami, tožbami oz. druge pravne postopke in zahteve ali če menimo, da je posredovanje vaših osebnih podatkov potrebno za zaščito naših pravic, na primer pri preiskovanju morebitnih kršitev naših pogojev ali pri preiskovanju preprečevanja ali odkrivanja goljufij.

Vaše zadovoljstvo ugotavljamo z e-poštnimi vprašalniki v okviru Googlovega programa ocen strank, v katerega je vključena naša e-trgovina. Pošljemo vam jih vsakič, ko nekaj naročite v naši e-trgovini in se po zaključku naročila strinjate z vključitvijo v program. Pošiljanju e-poštnih vprašalnikov v okviru Googlovega programa za preglede strank lahko kadar koli ugovarjate tako, da zavrnete druge vprašalnike s povezavo v e-pošti z vprašalnikom. Če boste nasprotovali, vam vprašalnika ne bomo več pošiljali. Google Ads po uspešno opravljenem naročilu posredujemo vaše ime, priimek in e-poštne podatke za njihovo oglaševalsko orodje Google Ads.
 
Tržna sporočila
Prejemanje neposrednih tržnih sporočil lahko kadar koli prekinete.
Najlažji način je, da kliknete na povezavo »odjavi« v katerem koli e-poštnem sporočilu ali sporočilu, ki vam ga pošljemo. Kontaktirate nas lahko tudi s pomočjo naših kontaktnih podatkov na naših spletnih straneh. 
 
Varnost
Ponudnik zbira osebne podatke le v obsegu, ki je potreben za namene, navedene v tej politiki, in uporablja ustrezne varnostne tehnologije za zagotavljanje varnosti, celovitosti in varstvo zasebnosti vseh osebnih podatkov. Vsi osebni podatki, ki jih posredujete Ponudniku, so zavarovani s standardnimi postopki in tehnologijami. Zaradi narave interneta Ponudnik ne more v celoti zagotoviti varnosti informacij, ki jih uporabniki vnesejo na spletnih mestih Ponudnika, vendar Ponudnik uporablja varnostne ukrepe, ki so na splošno priporočeni za preprečitev nepooblaščenega dostopa do posredovanih podatkov.
 
Spremembe Politike zasebnosti
To politiko lahko po potrebi posodobimo. Zato vas spodbujamo, da jo redno pregledujete, da boste obveščeni o tem, kako pomagamo zaščititi vaše osebne podatke, ki ste nam jih dali na voljo. 
 
Kontaktne informacije
Po potrebi se lahko obrnete na Ponudnika, in sicer po e-pošti na gdpr@donoci.cz

Autor článku:

Karin
Karin Specialist za podporo strankam

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas!

Vprašajte karkoli

Martin

Imate vprašanje? Kontaktirajte nas!

01 600 93 29 (Pon - Pet, 8:00 - 16:30)

Vprašajte
 
                     

Copyright © 1993 – 2024 Donoci®. Vse pravice pridržane. Informacije o obdelavi osebnih podatkov. i