0
Priljubljeni izdelki:
0

Nimate nobenih priljubljenih izdelkov.

Prijava
Registracija
Levy banner
Pravý banner

Pokličite nas, tukaj smo za vas

01 600 93 29 (Pon - Pet, 8:00 - 16:30)
Meni
0 0,00
Še 70 , da si prislužite brezplačno dostavo
Kategorija

Ventilatorji ne samo za poletje

Klara

Ste razmišljali, da bi kupili ventilator, nato pa ste pomislili, da bi ga raje kupili šele poleti? Brez skrbi. Uporabni so lahko že zdaj.

Ventilatorji za vsak letni čas

Pretežna večina vas to pozna. Poletje je. Vročina, ki je precej neprijetna, doma pa je morda še slabše. Odprto okno? To je skoraj nepredstavljivo. V dom boste spustili še več vročine, kot ste jo doma imeli do zdaj. Za te primere imamo odlično rešitev. Samo kupite primeren ventilator. Kaj pa naj bi naredili z ventilatorjem zdaj pozimi? Verjemite, da ga boste tudi zdaj lahko izkoristili. V nadaljevanju je nekaj pomembnih informacij, s katerimi boste lažje razumeli prednosti, ki jih ima lahko ventilator

Poletni in zimski način delovanja

Preden kupite ventilator, morate odgovoriti na nekaj vprašanj. Glavni vprašanji bosta zagotovo velikost prostora in tudi razdalja, ki jo mora prepotovati zrak, naj bo topel ali hladen. Zelo pomembno je tudi, kam želite postaviti ventilator. Prav tako je pomembna tudi višina stropa. Vse je odvisno od tega, ali kupite ventilator večjih ali manjših dimenzij in tudi, kakšen tip ventilatorja potrebujete. Do vsakega prostora ali sobe, kamor ga želite namestiti, je treba imeti individualen pristop. Izbirate lahko med več vrstami. Glavni so stropni, talni, stoječi ali namizni ventilatorji. V kopalnici ali na stranišču boste zagotovo cenili tudi izpušni ventilator, s katerim se boste takoj znebili vlage ali neprijetnega vonja. 
nullnull null
Če že veste, kam želite postaviti ventilator, se morate odličiti, ali ga boste uporabili samo kot ventilator ali tudi kot svetilo v sobi. Odvisno od tega lahko izberete ventilator bodisi z lučjo ali brez luči. Ventilator z lučjo je primeren na primer za sobe, kjer ni toliko prostora, da bi lahko namestili glavno luč in ventilator posebej. Tako boste ubili dve muhi na en mah. Pri večini ventilatorjev seveda lahko izberete hitrost, s katero bo krožil zrak. Če torej želite le nekoliko ohladiti zrak v sobi, zadostuje nižja stopnja. Če pa bo neznosno vroče, bo višja intenzivnost rešila to težavo.
null 
 
Ni vam treba skrbeti, da boste morali ves čas stopati na stol ali vstajati s stola, ko boste želeli nastaviti ventilator. Večina ventilatorjev vključuje daljinski upravljalnik, s katerim je celotno pravljanje penostavno in udobno. Če imate radi klasiko, tudi to ni problem, veliko ventilatorjev ima verižno upravljanje, ko samo povlečete verižico in tako zaženete ventilator ali ga, obratno, ustavite. 
 
Kar se tiče delovanja pozimi, imajo nekateri ventilatorji funkcijo, ki vam bo, obratno, zagotovila več toplote v sobi. Način vzvratnega delovanja oziroma reverzna funkcija je v bistvu odgovor na to, za kaj in kako se ventilator uporablja v hladnejšem vremenu, ko potrebujete bolj toploto namesto hlajenja zraka. Ta način vzvratnega delovanja je v bistvu vrtenje propelerja v obratni smeri. To obratno gibanje povzroča mešanje toplega zraka pri stropu s hladnejšim zrakom na dnu. Tako se bivalni prostor ogreva in lahko imate več toplote. Poleg tega, da vam bo prišel prav toplejši zrak, boste zagotovo cenili tudi prihranke pri ogrevanju, ki bodo nedvomno opazni. Preprosto rečeno, ali je poletje ali zima, z ventilatorjem vam bo prima. 
null 

Autor článku:

Klara
Klara Specialist za podporo strankam

Klara ni le specialistka za podporo strankam, temveč tudi navdušenka nad moderno LED razsvetljavo. V svojih člankih vam bo na primer svetovala, kako prihraniti pri električni energiji ali pa bo odkrila veliko namigov za popolno osvetlitev vašega doma in vrta.

Posebne ponudbe in novice neposredno na vaš e-mail naslov

Sledite novicam preko svojega e-maila

Odhlásit odběr