0
Priljubljeni izdelki:
0

Nimate nobenih priljubljenih izdelkov.

Prijava
Registracija
Levy banner
Pravý banner

Pokličite nas, tukaj smo za vas

01 600 93 29 (Pon - Pet, 8:00 - 16:30)
Meni
0 0,00
Še 70 , da si prislužite brezplačno dostavo
Kategorija

Razsvetljava in barve

Klara

Če izbirate svetila, se ne osredotočajte samo na vrsto ali obliko. Tudi barve igrajo enako pomembno vlogo.

Barva svetila

Kar zadeva barve svetil, je v prvi vrsti pomembno, za kateri prostor boste kupili svetilo. Če imate bolj razkošno notranjost, kjer bi se kristal nabjolj prilegal, rdeči lestenec verjetno ni ravno pravšnji za vašo notranjost. Če pa bi vam v notranjosti prišla prav kakšna barva in bi barvna svetilka dopolnila celotno notranjost, imate pri nas res neizčrpne možnosti.

V kuhinjo se lahko odlično prilega na primer bež, sivi, črni ali rjavi lestenec. Seveda pa to niso edine barve, ki se tukaj prilegajo. Tudi rdeči, modri in drugi lestenci ali stropna svetila lahko izgledajo čudovito. Vedno je pomembno, da svetilka z dodatki deluje celostno in da ne štrli neokusno. Temno roza lestenec zato verjetno ne bo prava izbira za rjavo kuhinjsko enoto. Enako seveda velja tudi za druge prostore. Na splošno lahko rečemo, da se v kuhinjo najbolje prilegajo toplejše barve, za spalnico pa, nasprotno, izberite barve hladnejših odtenkov. Dnevna soba je potem odvisna od celotnega dizajna. Vendar se bodo sem temnejši odtenki zagotovo bolj prilegali kot pastelni odtenki.

Eno od mest, kjer vam ni treba omejevati vaše domišljije glede barv, je nedvomno otroška soba. Za punčke boste pri nas našli veliko različnih roza, rdečih ali raznobravnih otroških svetil različnih vrst. Od lestencev do majhnih svetilk. Za fante pa je na voljo široka paleta otroških svetil v modri ali zeleni barvi ali pa v kombinaciji različnih barv in slik. Samo pomislite, katera barva bi vašemu otroku bila najbolj všeč.

Toplo ali hladno svetlobo?

Po izbiri barve svetila bi se morali osredotočiti tudi na barvo žarnice. Naj bi izbrali toplo ali hladno belo žarnico? Seveda je odvisno od tega, katero sobo potrebujete osvetliti. Topla bela je na splošno najbolj primerna za območja, namenjena sprostivi. Z drugimi besedami, kjer radi počivate. Ima svetlo rumen odtenek in jo oddajajo tako klasične in halogenske kot tudi LED žarnice. Pri LED žarnicah pa je svetloba ponavadi nekoliko manj rumena, bolj bela kot pri drugih toplih belih žarnicah. Topla bela svetloba bo torej najbolj primerna za spalnico ali otroško sobo. Pa tudi za dnevno sobo, kjer želite uživati v prijetnih trenutkih z družino.

Poleg toplih belih žarnic so pa na voljo žarnice s hladno belo barvo. Svetloba, s katero te žarnice svetijo, je veliko svetlejša in ima lahko modrikast odtenek. Prednost hladne bele barve je, da ne utrudi oči toliko kot topla bela. Zato je najbolj primerna za delo. In sicer za delo z računalnikom, pa tudi za ročno delo. Najbolj boste hladno belo barvo cenili v delovni sobi ali na pisalni mizi v otroški sobi, kjer bodo otroci delali domače naloge in se učili. Te žarnice se pogosto uporabljajo tudi v pisarnah, halah ali drugih industrijskih in poslovnih prostorih.

Zadnji odtenek bele barve, na katerega ne smemo pozabiti, je odtenek dnevne bele. Sicer ta odtenek lahko najdete tudi pod oznako nevtralna bela. Žarnice imajo belo barvo s hladnejšim odtenkom in se najpogosteje uporabljajo v kuhinji, kopalnici, hodnikih ali na stopniščih.

Barvna osvetlitev

V današnjem modernem času, ko tehnologije nenehno napredujejo, se vam, kar se tiče barve svetlobe, ni treba omejiti samo na toplo ali hladno belo. Če želite pri lestencu ali svetilki izbrati intenzivnost svetlobe, samo izberite svetilko iz kategorije zatemnitvenih svetilk. Imate pa seveda veliko drugih možnosti izbire. Lahko kupite RGB žarnico ali RGB LED trak, ki bosta svetila s katerokoli barvo po vaši izbiri.

Lahko pa si priskrbite celotno inteligentno razsvetljavo, ki prav tako ima to funkcijo. Z upravljalnikom ali pametnim telefonom lahko izberete tako barvo kot intenzivnost svetlobe. Od bele, preko modre, zelene do celo rdeče. Pametna svetila pa imajo še številne druge prednosti, ki jih bo zagotovo cenil vsak od vas. Z barvno osvetlitvijo lahko vaši notranjosti daste popolnoma drugačno vzdušje kot s klasično svetlobo. Pri izbiri svetilke se torej ne pozabite osredotočiti na pravo barvo.


Autor článku:

Klara
Klara Specialist za podporo strankam

Klara ni le specialistka za podporo strankam, temveč tudi navdušenka nad moderno LED razsvetljavo. V svojih člankih vam bo na primer svetovala, kako prihraniti pri električni energiji ali pa bo odkrila veliko namigov za popolno osvetlitev vašega doma in vrta.

Posebne ponudbe in novice neposredno na vaš e-mail naslov

Sledite novicam preko svojega e-maila

Odhlásit odběr