1.180.000 svetil na zalogi 60 dni za vračilo izdelkov 5-letna garancija za svetila Brezplačna dostava nad 70€
0
Priljubljeni izdelki:
0

Nimate nobenih priljubljenih izdelkov.

Prijava
Registracija
Levy banner
Pravý banner

Pokličite nas, tukaj smo za vas

01 600 93 29 (Pon - Pet, 8:00 - 16:30)
Meni
0 0,00
Še 70 , da si prislužite brezplačno dostavo
Kategorija

Kako s pravo razsvetljavo za klet?

Odgovoril je:
Karin

Odgovor:

Klet je večinoma prostor, ki nima dostopa do naravne sončne svetlobe. Oglejmo si torej skupaj, kako bi mu zagotovili dovolj svetlobe vsaj z našimi svetili.

Če aktivno uporabljate vašo klet, zagotovo veste, kako pomembno je, da imate v tem prostoru pravo osvetlitev. Kot smo že omenili, samo nekaj kleti ima srečo, da dobi sončno svetlobo, kar pomeni edino - potrebno jo je opremiti s svetili. Vendar pa to morda ni tako enostavno, kot bi se lahko zdelo na prvi pogled. 
 
 
 
Različne vrste kleti
 
Prvi korak bi moral biti, da določite, v kakšno vrsto kleti želite svetilko namestiti. Če je vaša klet bolj podobna skladišču, kjer hranite zimska kolesa avtomobila in staro pohištvo, bo zadostovala ena glavna stropna svetilka, ki bo z lahkoto osvetlila celoten prostor. Pomembno je tudi, da se zavemo, da gre za klet in ne za razstavni prostor, zato nas bolj zanima kakovost razsvetljave, kot njen dizajn. Ker imajo kleti ponavadi bolj nizke stropove in manjše prostore, bo najboljša izbira nadgradna stropna svetilka, ki vas na noben način ne bo ovirala in vam bo zagotovila veliko svetlobe
 
 
Za vinsko klet je najprimernejša kombinacija stropnih in stenskih svetil, ki bodo odlično osvetlila celoten kletni obok. Če želite nekaj bolj estetskega, lahko stenska svetila odlično nadomestite z vgradnimi svetili. Ker gre za vinsko klet, kjer boste verjetno preživeli nekaj časa na degustaciji, je pomembno, da se v teh prostorih dobro počutite. Za dober občutek bi vam priporočili luči s temperaturo kromatičnosti do 5000K
 
 
Pogost problem pri kleteh je ponavadi njihova vlažnost. Seveda je v nekaterih primerih srčno dobrodošla, v drugih pa je to res naporen boj. Za ta boj pa se morate dobro pripraviti, in sicer s pravo razsvetljavo. Zato je najboljša rešitev iskati tako, ki ima zadostno stopnjo zaščite IPVisoko zaščito pred vlago vam lahko ponudijo na primer tehnična in industrijska svetila, zunanja razsvetljava ali reflektorji, ki lahko ne samo osvetlijo klet kot glavni viri svetlobe, temveč jih lahko uporabite tudi kot stranske vire v vašem kotičku za mojstrovanje.
 

Autor článku:

Karin
Karin Specialist za podporo strankam

Karin ni le specialistka za podporo strankam, temveč tudi navdušenka nad moderno LED razsvetljavo. V svojih člankih vam bo na primer svetovala, kako prihraniti pri električni energiji ali pa bo odkrila veliko namigov za popolno osvetlitev vašega doma in vrta.

Vprašajte karkoli

Karin

Svetovala vam bom pri izbiri in tehničnih problemih.

01 600 93 29 (Pon - Pet, 8:00 - 16:30)

Vprašajte
 
                     

Posebne ponudbe in novice neposredno na vaš e-mail naslov

Sledite novicam preko svojega e-maila

Odhlásit odběr